SALT, TERRITORI CARDIOPROTEGIT

Desfibril·lador al Pavelló Municipal 
La setmana passada va ser instal·lat a l’exterior del Pavelló Municipal de Salt un desfibril·lador. Aquest està incorporat en una gran columna taronja, com veieu a la imatge, perquè sigui visible ràpidament i que conté les instruccions per la seva utilització. L’aparell està connectat directament al SEM, que rep una atenció directa i pot acudir ràpidament al lloc on ha detectat la seva utilització. 

Fins al moment, l’Organisme de la Salut Pública ha instal·lat 314 desfibril·ladors fixos a un total de 180 municipis gironins. Cal recordar que la instal·lació de desfibril·ladors es fa en el marc del programa Girona, territori cardioprotegit, que suposa la implantació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. 500 desfibril·ladors són fixos. 130, mòbils (van dins els vehicles dels serveis de primera resposta com policies locals o equips de protecció civil); i 20 són lliures (Dipsalut els cedeix de manera puntual per cardioprotegir activitats com curses populars, festes majors…).

Tots els aparells són automàtics, molts senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia. No obstant, Dipsalut programa accions per ensenyar a utilitzar-los i donar-los a conèixer entre el veïnat de cada municipi a mesura que s’instal·len. 
Els desfibril·ladors implantats per Dipsalut ja han permès recuperar quatre víctimes de parada cardiorespiratòria.

Font: http://www.gironaterritoricardioprotegit.cat/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s